Ondanks dat Schoonloo een klein dorp is bruist het van de activiteiten. Voor een klein dorp als Schoonloo kent het dorp een groot aantal uiteenlopende verenigingen. De verenigingen zijn hieronder weergegeven.

.

.

Biljartvereniging

Biljartclub “Zwaat Wief”

Deze club is opgericht omstreeks het jaar 1970. De juiste datum is niet meer bekend. Het ledenaantal bestaat uit 14 mannen. Eenmaal in de veertien dagen wordt er in café Hegeman op de maandagavond gebiljart.

Er wordt gespeeld in onderlinge competitie en zodanig dat ieder lid zijn keu op die avond één of twee keer kan hanteren. De resterende leden vermaken zich dan met hun favoriete kaartspel zwatte wiev’n. Duidelijk mag zijn waar de clubnaam zich aan ontleent.

Contactpersonen voor de club zijn: Roelof Gerding en Freek Veldhuis.

Beachvolleybal Schoonloo

Beachvolleybal SchoonlooSinds 1995 wordt er door een aantal enthousiastelingen uit Schoonloo jaarlijks een beachvolleybaltoernooi georganiseerd. Speelden de eerste 8 edities zich nog af op de zandspeelplaats in Grolloo, wordt het toernooi nu al weer jaren georganiseerd op het voormalig sportterein. Doordat het terrein in 2007 van echt beachzand is voorzien, is het inmiddels tot een waar beachparadijs verworden.

Het beachvolleybaltoernooi is bestemd voor de recreatieve volleyballer. Meestal doen er 25 à 30 teams mee. De deelnemende teams bestaan uit 2 mannen en 2 vrouwen. De sporters en de toeschouwers kunnen gebruik maken van een drankjesbar, een barbecue, een ruim terras en een luchtkussen voor de kinderen.

Het toernooi wordt jaarlijks gespeeld op de 4e zondagmiddag in de maand augustus.

2015
Helaas heeft de organisatie van het Beachvolleybal Schoonloo moeten besluiten dat het toernooi in 2015 niet door kan gaan. De reden is dat er onvoldoende teams zich hebben aangemeld. De organisatie doet er alles aan om editie 2016 wel door te laten gaan en staat daarom open voor nieuwe ideeën en/of wensen.

Organisatie
De huidige organisatie van dit beachvolleybaltoernooi is in handen van:
Elina van Zanten, Eddy Barelds, Marco Bugel, Anton Bardie en Ingrid Lindeboom.

 

Dartvereniging DCS ’98

Sinds januari 1998 is er een dartclub onder naam DCS ’98 actief in Schoonloo. De club bestaat uit 16 leden. Ze darten om de twee weken op de donderdagavond in Café Hegeman.

De dartclub heeft enkel een interne competitie. Iedere darter speelt op een competitielijst één keer tegen iedere andere darter. Degene met de meeste gewonnen partijen wordt winnaar van de competitielijst. In een seizoen worden er vier competitielijsten afgewerkt. Aan het eind van het seizoen wordt de seizoenswinnaar bekend gemaakt.

Eén partij bestaat uit maximaal 3 legs (best-of-three). In een leg wordt vanaf 301 naar beneden geteld. De speler moet met een dubbel uitgooien